Kyndelmisse

Den første mandag i februar fejrer vi kyndelmisse i Solrød Strandkirke. Kyndelmisse er en smuk aftengudstjeneste, hvor vi starter i en mørk kirke, og så bliver der i løbet af gudstjenesten tændt flere og flere lys.

Gospelkoret Joyful Noise synger og hjælper os med, at få vintermånedernes mørke, modløshed og tristhed til at forsvinde til fordel for lys og glæde. Selvom det er mørkt udenfor, skal vi nemlig stadig kunne mærke og forstå den glæde og det lys, som Jesus tændte i verden for os mennesker. Det vil gospelmusikken og præstens prædiken hjælpe os med denne aften.

Efter gudstjenesten serveres der kaffe og pandekager i konfirmandlokalerne.

Traditionen med pandekager er af nyere dato, mens traditionen for at fejre og markere dagen er gammel. I gamle dage faldt de såkaldte Kjørmesgilder nemlig sammen med kyndelmisse, og til disse blev der spist og drukket rigeligt.

Kyndelmisse betyder lysmesse, og vi tænder lys for at markere, at halvdelen af vinterhalvåret er gået. Normalt fejres kyndelmisse 2. februar, da det er midt imellem 1. november og 1. maj, men vi holder fast i første mandag i februar.

Kyndelmisse

Februar 2025
Dato Tid Lokation Beskrivelse
03/02/2025 19:30 Solrød Strandkirke Kyndelmissegudstjeneste ved
  • 1