Sing along-gudstjenester er en kæmpe succes

Hvad har Beatles, Abba, Elton John og Michael Jackson tilfælles? Flere ting kan sikkert nævnes, men en af dem er, at de alle har været temaet til sing along-gudstjenester i Solrød Strandkirke.

Alle gudstjenester har tilmed været en stor succes, og det er ikke kommet bag på Charlotte Gravesen, der er præst i kirken:

”Musikken rammer ind i vores sangglæde. Vi kender melodierne og forbinder sangene med vores eget liv. Man kan sige, at sangene ved en sing along-gudstjeneste er som en bro direkte fra kirken til vores eget liv. Vi har forhistorien med, og vi ved, at vi i kirken vil møde noget, vi kender og holder af.

En stor del af succesen har selvfølgelig været, at der til hver af de fire gudstjenester har været rigtig mange mennesker. Som præst er det også en stor del af oplevelsen, at der til dels er så mange mennesker, men også at de skaber en særlig stemning.

Som præster bliver vi båret af den store menighed, den store forsamling af glade mennesker. Der er en afslappethed i kirkerummet sådan en aften, der er let til latter og klapsalver”, fortæller Charlotte Gravesen.

Forberedelsen er sjov

Den første sing along-gudstjeneste i Solrød Strandkirke fandt sted i januar 2020, hvor det var Beatles-sange, der var på programmet. Senest, i oktober i år, var det ’Man in the Mirror’, ’Black or White’ og andre Michael Jackson-sange, der blev sunget.

”Det er enormt sjovt at forberede sig og læse, som her til sidst Michael Jacksons sangtekster, og finde de ord og sætninger, der kan tolkes i retning af Gud og Jesus, lyder det fra Charlotte Gravesen, der har været præst i Solrød Strandkirke i godt 28 år.

Der er heldigvis udsigt til mange flere sing along-gudstjenester, og Charlotte Gravesen er heller ikke i tvivl om, at de udgør et godt supplement til de traditionelle gudstjenester:

”Kirken må godt være munter, humoristisk og løs i formen, og så har det til hver sing along-gudstjeneste vist sig, at der i popmusikken ligger både højtid og sorg, og mange har haft en tåre i øjenkrogen også. Vi er bare sammen om en anden slags musik ved de her gudstjenester, og det giver os fællesskab i kirken sådan en aften, og vi kan skråle med, for det gør alle de andre også bare”.

Det er endnu ikke bestemt, hvornår næste sing along-gudstjeneste finder sted, eller hvad temaet bliver.