Et frisk pust blæser ind over Solrød Strandkirke

1. marts begynder Christine Stig Tanderup som præst i Solrød Sogn. Den 30-årige præst blev færdiguddannet i 2021 og kommer til at udgøre en treenighed sammen med præsterne Charlotte Gravesen og Mona Møberg Larsen.

”Jeg glæder mig til at møde menigheden i Solrød Sogn, komme i gang med de mange kerneopgaver og samarbejde med de andre ansatte i kirken. Det er nu, jeg skal spore mig ind på, hvilke kirkelige opgaver der særligt får mig til at blomstre, og hvor jeg kan bruge mine gaver bedst,” siger Christine Stig Tanderup.

Hun har været konstitueret sognepræst i Sorgenfri Kirke og senest Ballerup Kirke, så hun har allerede erfaring med dåb, bryllupper og begravelser. I Solrød Strandkirke skal hun blandt andet undervise konfirmander og minikonfirmander.

Børn og bisættelser

”Jeg elsker at have med børn at gøre, for de er meget umiddelbare, og det ender altid med at være en fest at være sammen med dem. Men jeg kan også meget godt lide bisættelser, selv om det måske kan lyde mærkeligt. Det at forsøge at finde en mening i det meningsløse og prøve at give de efterladte håb er for mig en utrolig vigtig opgave,” siger Christine Stig Tanderup.

Kirkeligt opfatter hun sig selv som moderne og er opmærksom på, at ordene skal være friske og levende.

”En gudstjeneste skal engagere og bevæge menigheden, holdes livsnær og samtidig bygge på et solidt teologisk fundament. Som ung og forholdsvis nyuddannet håber jeg at være et frisk pust, der samtidig kan bidrage med nye tiltag og være inspiration for de andre i kirken,” siger den nye præst, som er født og opvokset på en gård i Gilleleje.

Flytter til Solrød Landsby

De senere år har hun boet på Amager sammen med sin mand, Kasper, så det bliver lidt af en omvæltning at flytte ind i embedsboligen i Solrød Landsby.

”Vi glæder os meget til at udskifte vores altan med en have, hvor vi skal have blomster, urter og plantekasser. Det bliver dejligt at indrette vores nye fælles hjem og blive en del af lokalsamfundet i Solrød Landsby. Det giver en stor fleksibilitet at bo så tæt på mit arbejde, hvor jeg kan cykle til og fra, og så ser vi frem til at udforske den dejlige natur i området,” siger Christine Stig Tanderup, der er vinterbader og bruger sin fritid på at læse og eksperimentere i køkkenet.