Den 1. august træder Arne Nielsen tilbage som formand for menighedsrådet i Solrød Sogn. Det er af helbredsmæssige årsager, at han giver stafetten videre til næstformand Jacob Brock.

”Alting har en ende. Jeg har været medlem af menighedsrådet i 13 år, heraf de sidste 4 ½ år som formand. Det har været et spændende arbejde, hvor vi i menighedsrådet har fået Solrød Sogn til at fungere som en veldrevet virksomhed. Til tider har det været tungt, fordi der hele tiden stilles flere og flere krav til os fra Kirkeministeriet. Det har været medvirkende til, at jeg trænger til at drosle ned og bruge mere tid på mig selv og min familie”, siger Arne Nielsen.

Det er nogle store sko, som skal udfyldes efter Arne Nielsen, der også har været kasserer, kontaktperson og daglig leder gennem årene. Som om det ikke var rigeligt, er han medlem af provstiudvalget, der bl.a. fordeler medlemmernes indbetalinger til sognene i provstiet.

Har 10 års erfaring

Den nye formand, Jacob Brock, har imidlertid været medlem af menighedsrådet i 10 år, og har derfor stor erfaring at trække på. Bl.a. har han været formand for PR/kommunikations- og aktivitetsudvalgene.

”Solrød Sogn er et sted med mange aktiviteter, så der er nok at se til som formand. Medarbejderne i sognet er dygtige og professionelle, menighedsrådet er engageret, og i fællesskab vil vi fortsætte med at skabe de bedste rammer, vi kan, for kirkelivet. Et kirkeliv, hvor vi har det privilegium og ansvar at skabe rammer for menneskers lykkeligste og sværeste øjeblikke i livet - men også rammer for socialt samvær og for det lille pusterum i dagligdagen, hvor man kan koble fra”, siger Jacob Brock, der klinger med formandsklokken første gang ved menighedsrådsmødet den 24. august.