Nyuddannet præst skal vikariere i Solrød Sogn

Den 17. september kan du møde et nyt ansigt i Solrød Strandkirke. Rebecca Cecilie Hoffmann indsættes som præst ved gudstjenesten kl. 11 i Solrød Strandkirke. Efter gudstjenesten kan du hilse på hende ved en reception, som menighedsrådet står bag.

Rebecca Cecilie Hoffmann skal vikariere for præst Christine Stig Tanderup, der skal på barsel.

Den 30-årige præst blev færdig med teologistudiet sidste efterår. I juni i år afsluttede hun sin uddannelse på pastoralseminariet, så jobbet i Solrød Sogn er hendes første.

”Jeg glæder mig til at få alle de kirkelige handlinger ind under huden og møde menigheden. Det er mit indtryk, at Solrød er et travlt sogn, og det bliver spændende at blive en del af sammen med en masse nye kollegaer”, siger Rebecca Cecilie Hoffmann.

Vægter kollegaer højt

Hun valgte bevidst at søge job i Solrøds to kirker, hvor hun får to præstekollegaer – Charlotte Gravesen, der kan fejre 30-års jubilæum til næste år og Mona Møberg Larsen, der har været præst i Solrød i 2 ½ år.

 ”Jeg kan ikke se mig selv i et sogn langt ude på landet, hvor jeg er den eneste præst, der skal stå for det hele. Det er vigtigt for mig at have nogle kollegaer at sparre med i dagligdagen”, siger Rebecca Cecilie Hoffman, der får kontor i Solrød Strandkirke.

Får eget konfirmandhold

Udover at have kirkelige handlinger som gudstjenester, dåb, vielser og bisættelser skal Rebecca Cecilie Hoffmann undervise konfirmander og minikonfirmander, så hun får en stor kontaktflade.

Når den nye præst, der bor på Ydre Nørrebro med sine to katte, skal slappe af, sker det i svømmehallen eller med yogaøvelser.

”På studiet og nu hvor jeg skal være præst bruger man hovedet meget, og så er det godt at lave noget, hvor man kommer ned i gear og får brugt kroppen fysisk i stedet for mentalt”, siger Rebecca Cecilie Hoffmann.