Støttekoncert for Ukraine

Doris Lukowski er kirketjener i Solrød Kirker, hvor hun altid møder konfirmander, søndagskirkegængere og deltagere i Tirsdagscaféen med et stort smil og en god behandling.

Når hun de seneste par måneder er kommet hjem fra arbejde og har hørt og set nyheder fra Ukraine, har der imidlertid ikke været meget at grine af.

”Det er svært at sidde med hænderne i skødet og se den ene rædselsfulde reportage efter den anden fra Ukraine. Vi ser, hvordan det ukrainske folk kæmper for deres land, og familier tvinges til flugt og adskillelse, imens deres land sønderbombes. Derfor har min mand Gert og jeg taget initiativ til to støttekoncerter for Ukraine”, fortæller Doris Lukowski.

Den ene koncert er afholdt, og dér blev samlet 17.000 kr. ind. Den anden finder sted onsdag den 20. april kl. 19.00 i Solrød Strandkirke.

Her vil Ejbykoret under ledelse af dirigent Tatiana Kisselova Gudnæs binde en smuk forårsbuket af sange fra film, scene og kirke. Sangene vil bringe lys, håb og glæde i en tid, hvor det ukrainske folk kæmper i hjemlandet.

Doris Lukowski synger selv i Ejbykoret, hvis russiske dirigent hurtigt var med på idéen om at holde støttekoncerter.

Der skal synges to fællessange. Den ene, ”Håbet er en lykkelig drøm”, er skrevet af Tatiana Kisselova Gudnæs, hendes mand Michael og Joan Bådsager fra Ejbykoret. Den er skrevet i anledning af en konkurrence, som Dansk Flygtningehjælp udskrev i forbindelse med sit 100-års jubilæum. Den anden fællessang er Eddie Skollers udødelige klassiker ”En enkel sang om frihed”.

Pengene går til "Bevar Ukraine"

Koncerten i Solrød Strandkirke er gratis, men læg gerne et beløb i kirkebøssen eller overfør på MobilePay 541 483 og skriv ”Ukraine”. Alle donationer går ubeskåret til den landsdækkende humanitære hjælpeorganisation ”Bevar Ukraine”, der har sendt nødhjælp til Ukraine siden 2014.

”Det har været fantastisk at opleve opbakning og støtte fra menighedsrådet i Solrød Strandkirke, og kun på den måde kan koncerten blive en realitet”, siger Doris Lukowski, som håber, at mange vil bakke koncerten op.