Ny medarbejder i kirken

Stine A.W. Junge er pr. 1. december ansat som ny kirke- og kulturmedarbejder i Solrød Sogn.

Hun er uddannet lærer og kandidat i pædagogisk filosofi og har i en årrække undervist udskolingselever i religion og samfundsfag på Randersgade Skole på Østerbro. Folkekirken er dog ikke ukendt for 35-årige Stine A.W. Junge, for hun har sunget i kirkekor i mange år og været kirketjenervikar.

”Jeg føler mig hjemme i kirken og ser frem til at kombinere min faglige viden, pædagogiske evner og store musikinteresse i jobbet som kirke- og kulturmedarbejder”, fortæller Stine A.W. Junge.

Hendes primære opgaver bliver at undervise tre konfirmandhold og sammen med præst Mona Møberg Larsen stå for minikonfirmandundervisning af nogle af kommunens 3. klasser. Opgaver, som hun ser meget frem til:

”Jeg glæder mig til at møde konfirmanderne og børnene til minikonfirmand. Konfirmanderne vil jeg først og fremmest gerne give en større fortrolighed med gudstjenester og musikken, som bliver spillet. Der skal åbnes op for de skjulte oplevelser i kirkerummet. Vi skal tale om eksistentielle spørgsmål, og jeg vil gerne hjælpe dem i deres sårbarhed, men vi starter i det små. Minikonfirmander er dejlige at arbejde med, for børn i den alder er så umiddelbare”, siger Stine A.W. Junge, der har to piger på otte og 11 år sammen med sin mand, der er organist.

Musik og sang fylder meget i familien, og derudover er Stine vild med at sy og strikke. Man kan roligt sige, at det er en kreativ sjæl, der er startet i Solrød Strandkirke, og det får konfirmander og minikonfirmander helt sikkert gavn af.