Babysalmesang i Solrød Strandkirke

Vi tilbyder ”Babysalmesang” i Strandkirken to gange om året med start i januar og ca. 1. september.

Det er et  forløb på 10 uger, hvor mødre/fædre kommer en formiddag om ugen i kirkerummet, og under ledelse af kirkesanger Line Skovhaug synger og leger enkle salmer og sange med babyerne.

Line Skovhaug tilrettelægger programmet, så det passer til børn fra 0 til 12 måneder.

Vi mødes i kirkerummet til 45 minutters sang/leg, derefter er der 

kaffe/te/snak i konfirmandlokalet.     

  

Der er startet nye hold den 13. september 2018.

Tilmelding på mail kordegn(at)solrodkirker.dk og iht. Solrød sogns Privatlivspolitik, skal jeg have følgende oplysninger:
mor og barns navn og telefonnummer, samt om man vil på holdet kl. 9.30 - 2 pladser tilbage. Holdet kl. 10.30 er der en 1. ledig plads
PS man skal selv tilmelde sig - man kan IKKE lade andre tilmelde sig.

Den første gang i kommer skal i iht. Solrød Sogns Privatlivspolitik udfylde en samtykke erklæring, som vi opbevarer sikkert og makulerer når sæsonen slutter.

Der ingen babysalmesang i uge 41 og 42.

Hvis der er flere der ønsker at deltage end der er pladser skriver vi Jer op på venteliste til det hold I gerne vil på.

Barnet skal være født, og selvom man har gået på holdet før, skal man tilmelde sig på ovenstående mail.

 

 

Oktober 2018
DatoTidspunktLokationBeskrivelse
25/10/201809:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
25/10/201810:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
November 2018
DatoTidspunktLokationBeskrivelse
01/11/201809:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
01/11/201810:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
08/11/201809:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
08/11/201810:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
15/11/201809:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
15/11/201810:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
22/11/201809:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang
22/11/201810:30Solrød StrandkirkeBabysalmesang

Babysalmesang er nærvær, musik og fællesskab

Mia og Rosanna har begge gået til babysalmesang. For dem handler det om hygge, at lære andre mødre at kende, og ikke mindst at få nogle gode stunder sammen med sit barn.

- Jeg havde ikke hørt om babysalmesang, men en i min mødregruppe, fortalte, at hun havde tilmeldt sig babysalmesang. Jeg er flyttet til Solrød for nylig, så jeg tænkte: Det hopper jeg med på. Og så viste det sig at være helt fantastisk., fortæller Rosanna, der er mor til Sienna på godt 8 måneder.
- Det er simpelthen så hyggeligt. Man møder en masse andre mødre og børn, og en super sød Line, der styrer det hele, bare omfavner alt og alle, og fortæller og griner med os, og synger sange for vores børn. Og man får en anden nærhed med sit barn, end man ellers ville få, hvis man bare var hjemme i stuen, forklarer Rosanna, og uddyber:
- Man er fuldstændig fokuseret på sit barn, når man er til babysalmesang. Man tænker ikke på, at der også er en vaskemaskine, og at der skal laves mad. Man har 45 minutter, hvor man er intenst sammen med sit barn. Det er rigtig godt givet ud.
Faktisk endte det med, at næsten hele Rosannas mødregruppe meldte sig til, og det var også tilfældet i Mias mødregruppe. Hun har tidligere gået til babysalmesang med sønnen Oliver, der er 3,5 år. Og nu var det så lillesøster Isabellas tur.
- Denne gang var det bare en selvfølge. Det er hyggeligt at snakke med de andre, hele stemningen. Og sjovt for børnene med sangene, siger Mia.

Både for mødre og børn
Babysalmesang starter med en velkomstsang, hvor alle børnenes navne bliver sagt. Og fortsætter så med børnerim, sange, salmer, fagter, dans, svingture i lagner, sæbebobler og meget mere.
- Jeg har en datter, der er ekstremt nysgerrig, og det har været meget givende for hende. Vi har gået i to sæsoner, og især her anden gang, hvor hun har været ældre, har givet meget. Hun har kravlet rundt over det hele og hygget gevaldigt. Det er fantastisk at se, fortæller Rosanna.
Og Mia supplerer:
- Når børnene er helt små, er det måske mere for morens skyld. Man ses med andre end dem, man lige plejer, og man lærer nogle nye at kende, siger hun.
Efter babysalmesang er der kaffe og hygge.
- Og så kommer Line med ind. Og Inge, der er vores allesammens lille mor, der sørger for at barnevognene holder godt ude i gangen, dækker op til os og alt muligt. De sidder begge og sludrer og hygger med os, mens børnene får lidt mad. Og vi får voksensludder. Det er helt fantastisk, siger Rosanna.

Tager sangene med hjem
Begge mødre og børn har haft stor fornøjelse af de nye sange og fagter, de har lært til babysalmesang.
- I starten sidder man og kigger lidt og tænker: Hold da op, de fagter lærer jeg aldrig, men det kommer jo, smiler Mia, og Rosanna husker mange gode grin blandt mødrene, når fagterne skulle læres.
- Det er jo ret ofte, vi klokker i det, griner hun.
Selv har hun taget flere af sangene med hjem, og datterens yndlingsrim har hun lært til babysalmesang.
- Den dag i dag, hvis min datter er sur, så synger jeg Hickory Dickory Duck, og så falder hun til ro og holder op med at græde, fortæller Rosanna.

Man lærer kirken at kende
Hverken Mia eller Rosanna plejer at komme i kirken andet end måske til jul. Men det har været naturligt at gå til babysalmesang.
- Mange tænker, at når det er kirken, så er det virkelig salmeagtigt, men det er nærmest kun ”I østen stiger solen op”, der er kirkelig, og den kender alle jo alligevel. Der er også mange, der tror, det er lidt ligesom en gudstjeneste, men det er det langt fra. Det er helt på børnenes præcisser, fortæller Mia, og fortsætter:
- Jeg har valgt, at jeg vil gå her, for det er lokalt og kirken, og jeg kan godt lide at komme her, så der er ligesom en lejlighed.
Efter babysalmesang er Mia begyndt at komme lidt oftere i kirken.
- Man lærer det jo at kende, og det er rigtig hyggeligt at komme her. Man bliver helt glad, og folk er så søde altid. Så vi var her også til julebørnegudstjenesten, fortæller hun.
Rosanna er også glad for, at det foregår i kirken.
- Det er godt, at børnene får et – ikke tilhørsforhold – men afslappet forhold til kirken. Og så er der en helt fantastisk lyd og et stort rum. Kirken omfavner alt og alle, siger hun, og tilføjer:
- Jeg er ikke den, der kommer om søndagen. Men ved arrangementer og sådan noget, vil jeg klart komme. Og får jeg et barn til, så kommer jeg igen til babysalmesang. Vi græd jo næsten til afskeden. Jeg kan kun anbefale det. Det er hyggeligt, og man er social frem for bare at gå derhjemme i sin egen lille ammestue. Hvis babysalmesang lå i weekenden, så kom jeg også gerne fremover, når jeg begynder på arbejde.