Det er sommer, det er sol og det er søndag - her i Solrød Kirke og Strandkirke

Nu står sommerferien for døren. Ligesom skolerne har vi afsluttet en dejlig travl sæson - fuldt med konfirmander og minikonfirmander, Teenklub, hyggeklub, babysalmesang, sorggrupper, børnekor, juniorkor, pigekor og voksenkor, samt fantastiske gudstjenester.

Fred og ro breder sig, og nu får vi tid til at reflektere over foråret, der gik.
Men sommerferie betyder selvfølgelig ikke, at her er helt stille i vores kirker. Sommeren er tværtimod højsæson for bryllupper og mange dåb, og ikke mindst gudstjeneste hver søndag.

Efter lidt pusterum vil vi forberede os og begynde at glæde os til alle de børn og unge mennesker, vi skal lære at kende i det kommende skoleår.
Vi skal i gang med et nyt hold babysalmesang, og det er nu vi tilrettelægger efterårets aktiviteter, foredrag og koncerter. Samtidig skal vi huske at tage højde for de erfaringer, vi har gjort os i det forløbne år, og måske blive endnu bedre, som f.eks. vores hjemmeside, der nu er endnu mere brugervenlig.
Sidst, men ikke mindst, håber vi på at få tid til at nyde den danske sommer med alt, hvad den har at byde på.

God sommer til jer alle!

Pinse på Herrens Mark 2012

Pinse på Herrens Mark fandt sted på en varm men blæsende 2. pinsedag. Årets tema var "Ud over alle grænser", og blandt mange lande var Solrød Sogn dette år: Irland. Her bød vi alle deltagere velkommen med irske toner, keltiske kors, grøn kage, "tegn selv" labyrinter og ikke mindst den irske velsignelse. Det var endnu engang en fornøjelse at se så mange deltagere, og på en formiddag rejse jorden rundt uden at forlade provstiet - end ikke Mosede Fortet.

Ægteskab mellem to personer af samme køn

Efter Folketinget den 7. juni vedtog loven om ”Ægteskab mellem to personer af samme køn”, kan vielser mellem to af samme køn finde sted i her i Solrød Sogn.
Præster byder velkommen til bryllup i en af vores kirker.