Hvad kan vi bede om?

Man kan sige, at bøn er ”tig og tak”. På den ene side er der en masse ting, vi gerne vil have Guds hjælp med, og på den anden side, vil vi gerne sige Gud tak for alt det gode, han giver os.

Man behøver ikke være sikker i sin tro eller gå i kirke for at bede. Alle kan bede og man kan bede om alt. Alt. Men det er ikke altid, at bønnerne bliver opfyldt. Så kan man prøve at bede igen, eller man kan bede om noget andet.

 

En lille historie

En pige boede hos sin bedstefar. Han var indimellem lidt hård ved hende, men de to elskede hinanden og havde det godt sammen.
En dag, da hun kom hjem fra skole, havde hun IGEN smidt sin nøgle væk. Bedstefaren blev meget vred og ville ikke lukke hende ind. I stedet satte han sikkerhedskæden på og sagde til hende gennem dørsprækken, at hun måtte finde nøglen og lukke sig selv ind. Slukøret klaprede pigen ned ad trappen igen og ud på skolevejen. Ikke længe efter at hun var gået fik bedstefaren lidt dårlig samvittighed. Hun var ikke så gammel og det var allerede ved at blive tusmørke. Hvordan skulle hun kunne finde en lille nøgle på hele den lange skolevej? Måske havde hun tabt den ovre på skolen et sted… det var helt håbløst. Han var lige ved at rejse sig for at få overtøj på og gå ud og finde hende, da han hørte hendes nøgle i døren. Da hun havde hængt sit tøj og kom ind i stuen til ham, spurgte han hende: Nå, du fandt nøglen? Ja, lød svaret. Den lå på fortovet på vej over til skolen. "Men den må have været svær at få øje på i mørket?" Spurgte han. "Joh, såmænd… Jeg bad Gud om hjælp." Indrømmede pigen. Bedstefaren bliver nu ganske rørt over at hun dog har hørt bare lidt af den opdragelse, han har forsøgt at give hende. "Nå… Hvordan bad du da?" vil han vide. "Jeg bad Nu lukker sig mit øje" lyder svaret. Nu rynker bedstefaren brynene en anelse. Det forekommer ham ikke at være den mest oplagte bøn at bede, når man leder efter noget. "Det var da en sjov bøn at vælge til den situation", siger han. "Ja" siger pigen prompte, "men det var den eneste, jeg kunne huske…"

Pointen er selvfølgelig, at uanset om vi beder på en kluntet måde, eller måske endda kommer til at bede på en lidt skør måde, så forstår Gud det udmærket. Nogen beder endda i vrøvlesprog, for ikke at skulle koncentrere sig om at finde de rigtige ord, men være fri til at kommunikere med Gud.