Navneændring

Ønsker du at ændre dit eller dit barns navn (under 18 år), skal du tjekke på www.familiestyrelsen.dk, hvorvidt den ønskede navnændring kan lade sig gøre eller kontakt kordegnen

Hvis navnet er godkendt skal du via www.borger.dk ansøge om navneændring. Det er meget vigtigt, at du også betaler elektronisk på www.borger.dk.

Hvis du ikke kan betale elektronisk (dankort), skal du ansøge om navneændring på en papirudgave, og betale i banken eller på posthus. Det er vigtigt at kvitteringen sammen med ansøgningen fremsendes til kordegnen i dit bopæls sogn.

Dette gælder for alle borgere som har Nemid, også selvom man er fødselsregistreret i udlandet. Hvis du ikke har Nemid skal der udfyldes en papirudgave hentet på www.personregistrering.dk og afleveres sammen med kvitteringen for betaling til kordegnen i dit bopæls sogn.

Sidder du i udlandet og har brug for en navneændring så kontakt kordegnen i dit udrejsesogn for info.

Gebyret på navneændring er 505,- kr.

Dette gebyr skal indbetales inden aflevering af ansøgning om navneændring, og skal betales til bank eller posthus og kvitteringen skal vedlægges ansøgningen. Hvis du ansøger på en papiransøgning