Foredrag ved Lise Trap: Sorg - den dybeste ære glæden kan få
Solrød Strandkirke onsdag den 17. november kl. 19.30

Med udgangspunkt i egne og andres erfaringer vil Lise Trap fortælle om sorg.

Hvad gør sorg ved et menneske - og hvordan møder vi mennesker i sorg?

Det er manges erfaring, når de mister, at omgivelserne har svært ved at reagere på en god måde. Nogle vælger ikke at sige noget, andre prøver at trøste og aflede opmærksomheden fra tabet. Det, de fleste sørgende efterlyser, er bare hverken tavshed eller trøst, men tid og nærvær fra andre.

Sorg har sin grund i glæde, så den skal netop ikke hverken forties eller trøstes væk, men respekteres. 

Der er fri entré.

 

 

Vokalgruppen Concert Clemens med Henrik Brendstrup, cello,
giver koncert i Solrød Strandkirke søndag den 21. november kl. 16.00.

Concert Clemens, der er grundlagt i 1997 af dets nuværende dirigent, Carsten Seyer-Hansen, er et professionelt arbejdende klassisk kammerkor med hjemsted i Århus.

Koret, der er blandt Danmarks bedste, har taget navn efter Århus Domkirkes skytshelgen, Skt. Clemens. Det tæller 16 rutinerede sangere fra det århusianske kormiljø, og dets primære formål er at fremføre den ældste og nyeste vokalmusik, dog med afstikkere til det mere traditionelle korrepertoire.

I august 2009 vandt ensemblet førsteprisen i kategorien ”kammerkor” samt hovedprisen ’’Grand Prix” ved Randers Internationale Korfestival.

Ved koncerten synger Concert Clemens kormusik af Bach og Mendelssohn. Medvirkende ved koncerten er cellist Henrik Brendstrup, som spiller uddrag af J.S. Bachs C-dur cellosuite samt præludier af Sofia Gubajdulina.  Henrik Brendstrup er én af Danmarks mest fremtrædende cellister og til daglig docent ved det Jyske Musikkonservatorium.

Der er fri entré.